Meny

 

 

 

 

 

 

Det finns egentligen ingen egen schweizisk kokkonst, endast matvaror och maträtter typiska för olika regioner, mat som är närande och hälsosamt och ofta lantlig till sin karaktär. Schweiz är känd för sina osträtter, fiskrätter och oändligt många brödsorter.

I Schweiz finns också goda kakor och konfekt: cachaules och taillaules (söndagsbröd), butterkakor och bricelets.

Man får inte heller glömma den goda schweziska chokladen. Förutom de berömda fabrikaten Tobler, Nestle och Lindt & Sprungli och Suchard bör man utkik efter produkterna från tillverkare av gourmet-choklad som Moreau och Teuscher.

Schweiz har åtta vinodlingsområden och lika många vinhandlare som landet har soliga backar som kan användas i vinodling. Fruktkonjak är en populär schweizisk specialitet.

Källor: Schweiz, allt du behöver veta 1991. Nordsteds förlag

 

 

E-post: Hanna Laitila
         Annika Rönnblom          
[Senast uppdaterad 13.5.2003]